Petru Alexandru Ticlea câștigă primul loc al secțiunii IT Challenge


România a fost reprezentată de 4 echipe finaliste – Complex (Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) la secțiunea Windows Azure Challenge, IQube (Universitatea “Politehnică” din Timişoara) la secțiunea Software Design, AVe (Universitatea “A.I. Cuza”din Iași) la secțiunea Game Design: Phone și Petru Alexandru Ticlea (Universitatea Româno-Americană, București) la secțiunea IT Challenge.

Petru Alexandru Ticlea s-a clasat pe locul I în cadrul secțiunii IT Challenge la Imagine Cup, secțiune în cadrul căreia România a obținut rezultate exceptionale în ultimii ani. Lect. Dr. Valy Greavu din Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași a fost invitat în juriul acestei secțiuni. Detalii despre secțiune pot fi obținute de pe această legătură.

Petru Alexandru Ticlea: „Este o experienta ce mi-a schimbat viziunea despre profesionalism si importanta infrastructurilor IT in societatea actuala. Ma bucur ca am putut sa duc numele Romaniei cat se putea de sus si in acelas timp sa ii motivez pe viitorii studenti sa isi urmeze visele – al meu a fost sa castig Imagine Cup si am facut-o!”

În finala acestei secțiuni, studenții au avut de configurat servicii IT on-premises si în cloud și în același timp să asigure și coexistența lor. Specificațiile proiectului au fost scrise pe 12 pagini și intervalul disponibil pentru implementare a fost de 24 de ore. Intensitatea acestei finale a fost transmisă pe larg de către dl. Valy Greavu pe blogul personal. Interviuri cu finalistii pe această legătură.

Echipa Complex, formată din Bogdan Bondor, Cristian Roșu și Paul Sucală, având ca mentor Conf. Dr. Simona Motogna, a câștigat locul al II-lea în cadrul secțiunii Windows Azure Challenge, cu proiectul seedbit, o platformă Web ce folosește serviciile Windows Azure și care facilitează finanțarea și implementarea campaniilor sociale.

Echipa AVe, formată din Alecsandru Grigoriu și Victor Porof, având ca mentor Conf. Dr. Sabin Buraga, s-a clasat între primele 10 echipe din lume la Games Design: Phone cu jocul City Quest.

Echipa IQube s-a clasat între primele 20 echipe din lume la secțiunea Software Design, dintr-un total de 72 de echipe calificate în finală.

Lasă un comentariu